Intermarche
03.04-10.04
Szponder to partia mięsa, która otacza dolny odcinek żeber nad mostkiem. Odcina się ją podczas oddzielania steków z żeberek. Dobrze smakuje m.in. podany z sosem bbq lub musztardowo-miodowym.
Szponder na kilka sposobów
Szponder świetnie sprawdza się jako danie na grilla. Wystarczy zamarynować go w przyprawach, np. papryce, soli, pieprzu, czosnku i cebuli, a następnie ułożyć na ruszcie. Oczywiście, można go także usmażyć na patelni lub upiec w piekarniku. Szponder nadaje się również jako mięso do gulaszu oraz jako mięso duszone do obiadu.
Bez przerwy przeglądamy gazetki promocyjne w poszukiwaniu towarów w najkorzystniejszych cenach. Najczęściej szponder pojawia się w gazetkach sieci API Market. Jeżeli chcesz dowiedzieć się o następnych gazetkach, w których wystąpi promocja na ten artykuł, kliknij tutaj.