E.Leclerc
19.04-04.05
Morszczuk to ryba z rodziny dorszowatych, która stosunkowo rzadko gości na talerzach w polskich domach. Dlaczego warto go jeść?
Zalety morszczuka
Morszczuk jest świetnym źródłem białka, ale jest rybą chudą, więc świetnie nadaje dla osób będących na diecie redukcyjnej. Zawiera także dużo kwasów DHA, wapń, fosfor oraz inne składniki mineralne, które pozytywnie wpływają na nasze samopoczucie. Przygotowanie morszczuka jest równie proste, jak każdej innej ryby, ponieważ kupić go można tradycyjnie w postaci fileta ze skórą lub bez oraz w postaci tuszki.
Stale przeglądamy gazetki promocyjne w poszukiwaniu artykułów w najatrakcyjniejszych cenach. Najczęściej morszczuk znajduje się w gazetkach sieci Delikatesy Centrum. Jeżeli chcesz dowiedzieć się o następnych gazetkach, w których wystąpi promocja na ten towar, kliknij tutaj.