makowiec - ciekawostki o produkcie

Makowiec to ciasto bardzo dobrze znane w kuchni polskiej. Aby uzyskać jego wyjątkowy smak należy przekładać go masą powstałą ze zmielonego maku, cukru lub miodu oraz bakalii. Wypiek może przybierać różne formy, dlatego tylko od Ciebie zależy, jak będzie wyglądała jego końcowa wersja. Najczęściej makowiec pojawia się jako placek bądź tarta. Charakteryzuje się wtedy grubą warstwą masy makowej, która jest wyłożona na cienką warstwę ciasta. W kuchni polskiej znana jest również strucla z makiem, czyli spiralnie zwijane ciasto w kształcie wałka. Makowiec możesz przygotować samodzielnie lub kupić gotowy wypiek w sklepie. Sprawdź, gdzie aktualnie znajdziesz to ciasto w promocyjnej cenie!

Nieustająco przeglądamy gazetki promocyjne w poszukiwaniu produktów w najlepszych cenach. Najczęściej makowiec znajduje się w gazetkach sieci . Jeżeli chcesz dowiedzieć się o nowych gazetkach, w których pojawi się promocja na ten artykuł, kliknij tutaj.

Niestety, niczego nie znaleźliśmy