Strona główna >Produkty >Spożywcze >Kebab
Kebab to danie kuchni tureckiej, które stało się niezwykle popularne nie tylko w Polsce, ale także w innych krajach.
Kebab – baranina, wieprzowina czy kurczak?
W Polsce najczęściej spotkać można doner kebap, co w języku tureckim oznacza obracające się pieczone mięso. Podawane jest na wiele różnych sposobów – w bułce, na talerzu czy w tortilli. Najczęściej kebabowi towarzyszą surówki i/lub frytki. Mięso zastosowane w pierwotnej wersji kebaba to baranina, jednak ze względu na preferencje smakowe wielu osób, często zastępowana jest ona wieprzowiną lub kurczakiem.
Bez przerwy przeglądamy gazetki promocyjne w poszukiwaniu artykułów w najkorzystniejszych cenach. Najczęściej kebab występuje w gazetkach sieci Specjał. Jeżeli chcesz dowiedzieć się o nowych gazetkach, w których wystąpi promocja na ten artykuł, kliknij tutaj.