kartacze - ciekawostki o produkcie

Kartacze inaczej nazywane są cepelinami. Jest to potrawa regionalna, którą spotkać można najczęściej w północno-wschodniej Polsce.

Co to są kartacze?

Kartacze są to bardzo duże pyzy ziemniaczane, w owalnym kształcie. Ich wymiary są naprawdę spore, ponieważ jedna sztuka mierzy około 8-12 cm. Nadzienie najczęściej jest mięsne, podobne do tego umieszczanego w pierogach. Cepeliny najczęściej jedzone są jako samodzielny posiłek, jednak można podawać je także z dodatkowym mięsem czy sosem.

Na bieżąco przeglądamy gazetki promocyjne w poszukiwaniu produktów w najlepszych cenach. Najczęściej kartacze występuje w gazetkach sieci . Jeśli chcesz dowiedzieć się o następnych gazetkach, w których wystąpi promocja na ten artykuł, kliknij tutaj.

Niestety, niczego nie znaleźliśmy