Czy warto robić zapasy na kwarantannę?
Pandemia koronawirusa trwa od początku 2020 roku – wiele osób nauczyło się już więc funkcjonować w nowych, choć wciąż nietypowych okolicznościach. Początki epidemii były jednak całkiem inne. Dla większości Polaków była to zupełnie nowa sytuacja, a narzucane przez rząd ograniczenia skłaniały do podejmowania niecodziennych decyzji. Jedną z nich było postanowienie o zrobieniu zapasów podstawowych artykułów spożywczych – w końcu nie było wiadomo, ile to wszystko potrwa i w jakim kierunku się rozwinie. Pytania o słuszność robienia zapasów na kwarantannę powraca wraz z wypowiedziami ekspertów, którzy przewidują nadejście kolejnej fali pandemii koronawirusa, oraz napływającymi z różnych zakątków świata informacjami o rosnącej liczbie zakażeń. Co prawda zapasy żywności na rok to najpewniej zbyt wiele, ale chcąc w możliwie największym stopniu ograniczyć kontakty z innymi osobami, warto zaopatrzyć się w produkty spożywcze na co najmniej kilkanaście dni.
>Gazetki promocyjne - aktualne oferty