Jak poprawnie robić zapasy cukru, mąki, ryżu i podobnych produktów? Czy w czasie pandemii warto robić zapasy żywności?

post image - Jak poprawnie robić zapasy cukru, mąki, ryżu i podobnych produktów? Czy w czasie pandemii warto robić zapasy żywności?

Początkom epidemii w Polsce nierozerwalnie towarzyszyły długie kolejki w sklepach – w związku z ograniczeniami w poruszaniu się wielu Polaków postanowiło zrobić zapasy żywności czy środków higieny. Czy jednak warto je robić, a jeśli tak – co najlepiej kupować w czasach kryzysu?

>

Czy warto robić zapasy na kwarantannę?

null/

Pandemia koronawirusa trwa od początku 2020 roku – wiele osób nauczyło się już więc funkcjonować w nowych, choć wciąż nietypowych okolicznościach. Początki epidemii były jednak całkiem inne. Dla większości Polaków była to zupełnie nowa sytuacja, a narzucane przez rząd ograniczenia skłaniały do podejmowania niecodziennych decyzji. Jedną z nich było postanowienie o zrobieniu zapasów podstawowych artykułów spożywczych – w końcu nie było wiadomo, ile to wszystko potrwa i w jakim kierunku się rozwinie. Pytania o słuszność robienia zapasów na kwarantannę powraca wraz z wypowiedziami ekspertów, którzy przewidują nadejście kolejnej fali pandemii koronawirusa, oraz napływającymi z różnych zakątków świata informacjami o rosnącej liczbie zakażeń. Co prawda zapasy żywności na rok to najpewniej zbyt wiele, ale chcąc w możliwie największym stopniu ograniczyć kontakty z innymi osobami, warto zaopatrzyć się w produkty spożywcze na co najmniej kilkanaście dni.

>

Kategorie

Ostatnie wpisy

    Aktualne wiadomości handlowe sieci