Posty z kategoriiKuchnia

25.08.2020

Dzisiaj świętujemy Dzień Polskiej Żywności

Polska to kraj pięknych pól, sadów i ogrodów. Wiele miejsc w naszym kraju obfituje w lokalne gospodarstwa rolne, w których kupić można mnóstwo produktów takich jak jajka, mleko, sery czy śmietany. Ist...

Czytaj

12.06.2020

5 praktycznych wskazówek jak nauczyć się gotować

Gotowanie to sztuka, która, mimo że wydaje się trudna, wcale nie musi taka być. Grunt to pozwolić sobie na eksperymenty, popełnianie błędów i wielokrotne próby. Z każdym kolejnym daniem Twoje umiejętn...

Czytaj

21.05.2020

3 pomysły na przygotowanie szparagów

Chociaż wiele osób czeka na nie z utęsknieniem, to wciąż liczne jest grono ludzi, którym produkt ten nie jest dobrze znany. Warto jednak zapomnieć o uprzedzeniach, ponieważ te warzywa mają mnóstwo zal...

Czytaj

18.05.2020

Ogórki kiszone, małosolne, konserwowe - jak je zrobić?

Najlepszy okres na sianie ogórków gruntowych przypada zwykle od połowy maja do pierwszych dni czerwca. To właśnie dlatego właśnie teraz w większości sklepów możemy obserwować prawdziwy wysyp tego smac...

Czytaj

05.05.2020

Dlaczego warto jeść miód?

Lipowy, wielokwiatowy, akacjowy, spadziowy… Miód pszczeli, niezależnie od rodzaju, ma zbawienny wpływ na nasze samopoczucie. Warto o tym pamiętać, ponieważ często zdarza się, że z przyzwyczajenia, zam...

Czytaj

20.04.2020

4 przepisy na proste dania z ziemniaków

Ziemniaki to jedne z najczęściej wykorzystywanych w kuchni warzyw – nie tylko w Polsce. Chociaż zazwyczaj traktujemy je jako dodatek do mięsa, to popularny kartofel może być głównym bohaterem niejedne...

Czytaj