Lista zakupów

Dodaj produkty do swojej listy zakupów

Shopping List Empty ListNaciśnij przycisk "+"

Ogórki kiszone, małosolne, konserwowe - jak je zrobić?

post image - Ogórki kiszone, małosolne, konserwowe - jak je zrobić?

Najlepszy okres na sianie ogórków gruntowych przypada zwykle od połowy maja do pierwszych dni czerwca. To właśnie dlatego właśnie teraz w większości sklepów możemy obserwować prawdziwy wysyp tego smacznego warzywa. Ogórki można przyrządzać na wiele sposobów, ale najczęściej zamykamy je w słoikach i zjadamy jako małosolne, kiszone czy konserwowe.

>

Ogórki to bardzo wdzięczne w obróbce warzywa, a do ich wekowania nie potrzeba specjalnych umiejętności kulinarnych. Jeżeli szukasz sprawdzonych przepisów na ogórki małosolne, kiszone lub konserwowe, to zebraliśmy je dla Ciebie w jednym miejscu. Warto zwrócić uwagę na to, że w wielu sklepach ogórki kupimy obecnie w promocyjnych cenach.

Przepis na ogórki małosolne

Ogórki małosolne można przygotować na kilka sposobów. Jednym z nich jest przygotowanie ich według przepisu na kiszone, a następnie otwarcie słoików już po 2-3 dniach. Można je zrobić także na sucho, zgodnie z popularnym m.in. w Rosji przepisem. W tym celu ogórki należy umyć, a następnie pozbawić końcówek.

>

Kategorie

Ostatnie wpisy

    Aktualne wiadomości handlowe sieci