Dino
27.03-02.04
Flaki to gęsta zupa, która znana jest w Polsce od XIV w. Czemu zawdzięcza swoją popularność?
Z czego robi się flaki?
Nazwa flaki pochodzi od produktu, z którego robiona jest ta zupa, czyli od fragmentów żołądka, najczęściej wołowego. Można także używać żołądków zwierząt takich jak jeleń, daniel albo łoś. Wszystko zależy od preferencji. Również dodatki są różne w zależności od regionu i upodobań. Zazwyczaj jednak flaki podawane są na ostro, ponieważ do ich przygotowania używa się dużo pieprzu, papryki ostrej, gałki muszkatołowej, imbiru i majeranku.
Nieustająco przeglądamy gazetki promocyjne w poszukiwaniu produktów w najlepszych cenach. Najczęściej flaki występuje w gazetkach sieci E.Leclerc. Jeśli chcesz dowiedzieć się o nowych gazetkach, w których pojawi się promocja na ten artykuł, włącz powiadomienia.