baklawa - ciekawostki o produkcie

Baklawa to deser rozpowszechniony w kuchni greckiej, tureckiej, azerbejdżańskiej, bułgarskiej i bałkańskiej. W zależności od regionu jest robiona i nazywana nieco inaczej.

Poznaj słodycz baklawy

Baklawa to bardzo słodki deser, który wykonuje się z ciasta listkowego, orzechów i lukru. Ciasto przekłada się orzechami z miodem, a następnie zapieka. Później całość krojona jest w trójkąty, romby, prostokąty lub kwadraty i zalewana lukrem. Często góra posypywana jest dodatkową ilością orzechów. Zwykle są to pokruszone pistacje.

Bez przerwy przeszukujemy gazetki promocyjne w poszukiwaniu artykułów w najlepszych cenach. Najczęściej baklawa znajduje się w gazetkach sieci . Jeśli chcesz dowiedzieć się o kolejnych gazetkach, w których pojawi się promocja na ten artykuł, kliknij tutaj.

Niestety, niczego nie znaleźliśmy